De VervangingsManager in 75 seconden

De voordelen op een rij

Zoeken op basis van uitgebreide criteria én beoordelingen

Bij het vinden en selecteren van uw vervangende leerkracht kunt u verschillende zoekcriteria opgeven.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de periode van vervanging, gymbevoegdheid, klas of de functiecategorie. Tevens kunt u zien hoe leerkrachten in het verleden beoordeeld zijn, waardoor u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

De gehele vervanging digitaal gemanaged

Met de VervangingsManager kan een onderwijsinstelling via haar persoonlijke webpagina of de mobiele app het docentenbestand beheren en een vervanging van een leerkracht aanvragen of verwerken.

De invalleerkracht kan zijn persoonlijke agenda bijhouden en vervangingsaanvragen bekijken en bevestigen. Vervangingsaanvragen kunnen uw mobiele device verstuurd en bevestigd worden, waardoor er geen extra papierwerk of e-mailcorrespondentie aan te pas komt. Eventueel kan ook de verloning direct digitaal afgehandeld worden.

Uitgebreide rapportagemogelijkheden

De VervangingsManager levert uitgebreide rapportages die direct toepasbaar zijn voor het beheer van de personeels- en salarisadministratie en financiële administratie van uw organisatie.

Dankzij deze rapportages kunt u zaken zoals het genereren van de juiste gegevens voor het Vervangingsfonds op eenvoudige wijze regelen. Dit betekent een aanzienlijke besparing van tijd en daarmee kosten, omdat het proces rondom een vervanging van A tot Z digitaal is geregeld.

Al 2.000 scholen gingen u voor  

De VervangingsManager heeft het gemak voor schoolbesturen en invallers de afgelopen jaren ruim bewezen.

Inmiddels maken tientallen schoolbesturen, vervangingspools, personeelsclusters, brancheverenigingen en administratiekantoren gebruik van de VervangingsManager. Dit betekent dat ruim 2.000 scholen dankzij de applicatie dagelijks profiteren van tijdsbesparing en kwalitatief betere medewerkers bij een vervanging.

VervangingsManager App voor
Android en iOS

Met de mobiele VervangingsManager App kunnen gebruikers met een invallersaccount eenvoudig voor verschillende accounts vervangingsaanvragen ophalen, inzien en bevestigen. Hierdoor kan men nog sneller en eenvoudiger gebruik maken van de functionaliteiten in de VervangingsManager.

Download de App in de Apple Store en Google Play via onderstaande buttons.

PlaystoreAppstore

PiO Personeel is de grootste invalpool van Nederland en maakt vanaf het begin van haar ontstaan gebruik van de VervangingsManager. Door gebruik te maken van deze applicatie zijn we in staat om met relatief weinig personele inzet heel veel scholen te helpen met het oplossen van vervangingsvraagstukken. We hebben positieve ervaringen met Driessen; er wordt goed geluisterd naar onze tips ter verbetering en verdere ontwikkeling van de applicatie. We willen onze samenwerking de komende jaren dan ook continueren.


Ronald Kerkhoven, coördinator PiO-invalpool, PiO Personeel

De Basis, stichting voor openbaar primair onderwijs, heeft 18 scholen binnen de gemeentegrenzen van Arnhem. Daar zijn ongeveer 500 collega’s werkzaam. Een betaalbare en eenvoudige digitale structuur voor het vervangen van collega’s was voor ons prioriteit. Omdat we genoeg goede invalleerkrachten tot onze beschikking hebben en het systeem goed werkt, hebben we een bijna 100% score van inzet de afgelopen anderhalf jaar. De samenwerking met Driessen verloopt prima.


Kees de Koning, stafmedewerker, De Basis

Veelgestelde vragen

In hoeverre speelt de VervangingsManager in op de Wet werk en zekerheid en de cao-po 2016-2017?

 

De Wet werk en zekerheid (Wwz) heeft voor grote veranderingen in het arbeidsrecht en ontslagrecht gezorgd, welke het inzetten van invallers bemoeilijkt. Hoe zorgt u als schoolbestuur nu voor geschikte invallers voor de klas, zonder te veel contractuele risico’s? Als een bestuur het proces rondom vervangingen zelf verzorgt, dan is een overzichtelijk systeem essentieel. Het gebruik van de VervangingsManager levert de volgende voordelen:

  • – een contracttelling aan de voorkant van het proces waarbij rekening wordt gehouden met reguliere- en vervangingscontracten;
  • – de mogelijkheid om verschillende flexpools in te richten;
  • – goede aansluiting met de PSA- en flex-administratie.   

De genoemde functionaliteiten zorgen ervoor dat u beschikt over de juiste middelen en informatie om de regelgeving rondom de Wwz en de cao-po 2016-2017 correct toe te passen.

Wilt u er zeker van zijn dat de inzet van uw vervangers op de juiste manier is geregeld? Dan ondersteunt Driessen HRM u graag in elke fase binnen het proces. Uitgangspunt bij onze dienstverlening is de kennis, kunde en capaciteit van het schoolbestuur. De behoefte kan uiteenlopen van alleen de toepassing van de VervangingsManager, een goed advies over de inrichting van vervangerspools, tot een totaaloplossing waarbij we het volledige vervangingenproces inclusief de aansluiting met de PSA-administratie en de mogelijke inzet van flexcontracten verzorgen.

Wat als mijn centrale medewerker poolbeheer voor een tijdelijke periode uitvalt?

 
Driessen verzorgt op afstand dagelijks het poolbeheer voor tientallen schoolbesturen middels de VervangingsManager. Organisaties die zelf op centraal niveau het poolbeheer hebben gepositioneerd en worden geconfronteerd met tijdelijke uitval, kunnen op zeer korte termijn rekenen op ondersteuning van Driessen. Onze medewerker zijn bedreven met de VervangingsManager en spreken de taal van vervangingsactiviteiten in het primair onderwijs.

Via welke kanalen kan contact worden opgenomen met een vervanger?

 De VervangingsManager ondersteunt op verschillende wijzen het contact met een vervanger over het inplannen van een vervanging. De vervanger ziet via het systeem altijd nieuwe en verlopen verzoeken tot inplanning. Daarnaast kan het systeem bijvoorbeeld automatisch een sms- en/of een mailbericht versturen. Binnen korte termijn wordt daar de VervangingsManager app voor de smartphone aan toegevoegd. Bovendien bestaat altijd de mogelijkheid om het telefoonnummer van de vervanger in te zien en telefonisch contact met de betrokkene op te nemen.

Werkt de VervangingsManager alleen met AFAS?

Nee, de VervangingsManager betreft een webapplicatie die door elke onderwijsinstelling met een computer en een internetverbinding te gebruiken is. In de afgelopen jaren hebben wij op verzoek van gebruikers de aansluiting met de personeels- en salarisadministratie verzorgd middels verschillende op maat gemaakte overzichten. Aangezien Driessen HRM gold partner van AFAS is, hebben wij besloten om wat betreft deze aansluiting een stap verder te gaan. Zo maken wij het onder andere mogelijk om via de VervangingsManager automatisch verzuimmeldingen en subdienstverbanden aan te maken in AFAS. Hiermee is het ‘one-stop-shop’ concept voor schooldirecteuren een stap dichterbij gekomen. Onze vervangingstool is daarnaast de enige waarvan de koppeling officieel gecertificeerd is door AFAS.

Vraag nu een demo aan en
ervaar de mogelijkheden zelf.